2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Başarısı

2209-a_cagri_kapak_resmi_0.jpg

TÜBİTAK BİDEB 2209-A Programında Başarılı Öğrencilerimiz

Bölümümüz öğrencilerinden Rıza UŞAR, Gülsüm BOZKURT ve Nefise DEMİR, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem çağrısında destek almaya hak kazandılar.

Rıza UŞAR, Doç. Dr. Ercüment AKSAKAL danışmanlığında yürüteceği "Kolik Asit Gıda Katkı Maddesinin Daphnia magna'da Katalaz Gen Ekspresyonu Üzerine Etkisi" başlıklı projesiyle, Gülsüm BOZKURT, Prof. Dr. Nedim MUTLU danışmanlığında yürüteceği "Tütünde (Nicotiana tabacum) CCD8 Geninin Mutasyonu İçin (CRISPR) Teknolojisi Kullanılarak Elde Edilen T1 Generasyonu Bitkilerin Mutasyon Analizleri" başlıklı projesiyle ve Nefise DEMİR, Prof. Dr. Nedim MUTLU danışmanlığında yürüteceği "Domateste (Solanum lycopersicum) Ccd8 Geninin Mutasyonu İçin CRISPR Teknolojisi Kullanılarak Elde Edilen T1 Generasyonu Bitkilerin Mutasyon Analizleri" başlıklı projesiyle bu başarıyı elde ettiler.

Başarılı öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik eder, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dileriz.

Eklenme tarihi: 26.03.2024 17:13:29
Son güncelleme: 6.04.2024 11:29:28