Kazakh Agro-Technical Research University'den Bilim İnsanları Akdeniz Üniversitesi'nde

20240404_133539.jpg

Kazakh Agro-Technical Research University'den Dr. Gulmira Khassanova, Dr. Irina Oshergina ve Dr. Evgeny Ten, 1-5 Nisan 2024 tarihleri arasında Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü'ne bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyaret kapsamında Dr. Gulmira Khassanova, "Kazakistan'da Yağlı Tohum ve Baklagil Yetiştiriciliğinin Önemi" konulu bir seminer verdi. Seminerde Dr. Khassanova, Kazakistan'ın tarım potansiyeli, yağlı tohum ve baklagil yetiştiriciliğinin önemi ve bu alandaki gelişmeleri anlattı.

Seminerin ardından öğretim üyeleri Akdeniz Üniversitesi ile yapılabilecek ikili ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Yapılabilecek anlaşmalar ve ortak araştırma projeleri hakkında görüşmeler yapıldı. Kazakistan ve kendi üniversiteleri hakkında da bilgiler verdiler.

Seminere katılan akademisyenler ve öğrenciler, Kazakistanlı bilim insanlarına sorular yönelterek bilgi alışverişinde bulundular. Seminer, Kazakistan ve Türkiye arasındaki bilimsel ve akademik iş birliğinin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

20240404_135305.jpg

Eklenme tarihi: 6.04.2024 11:29:01